Гейпарад и парад на хетеропривържениците се проведоха едновременно в Бургас, като при

...
Гейпарад и парад на хетеропривържениците се проведоха едновременно в Бургас, като при
Коментари Харесай

300 полицаи пазиха гейпарада в Бургас

Гейпарад и церемониал на хетеропривържениците се проведоха едновременно в Бургас, като освен това участниците в двете прояви бяха на еднакъв площад. Над 300 служители на реда са ангажирани за тяхната защита, съобщи БНР. 

Към 17.00 часа към 30 души последователи на хората с друга полова ориентировка сe събраха  зад паметника на пл. " Тройката "  за шествието. В другата част на площада към 400 души се включиха в контрапротеста. Те отправяха хомофобски викания. Участниците в прайда бяха замеряни с краставици, бутилки с вода, яйца, беше хвърлена и димка, а от бургаската Организация за протекция на българските жители възпламениха едно от знамената на Бургас прайд, съобщи БНР. Според локални медии половината от участниците в прайда са били от София.

Виктор Лилов, претендент за народен представител от " Изправи се, мутри вън ", който се включи в „ Бургас Прайд ”, съобщи за БГНЕС: „ Ние имаме право на семейство, на персонален живот, нали по този начин!Хомосексуалните хора също имаме право на семейство или нямаме право!? Кажете вие! "

Милена Атанасова разяснява: „ Имам брак в Испания, който не ми се признава тук и на детето ми не му се повеждам родител в България ”.

От другата страна на площада се бяха събрали последователи на обичайното българско семейство, рокери и хора, които търсиха провокация.

„ Не желаеме същества с някаква объркана полова ориентировка да ни го натрапват. Те могат да вършат каквото си желаят без да се натрапват ”, сподели Стефан Петров от ОЗБГ.

„ Аз не съм тук, с цел да ги ненавиждам, не желая да ги наскърбявам, няма да ги наскърбявам, само че не искам да ми се натрапват на мен и обществото ”, разяснява Георги Йорданов.

До напрежението се стигна, откакто хората от анти прайда съумяха да пробият кордона от служители на реда и стигнаха до огражденията, където бяха охранявани хората с друга полова ориентировка. 

Полицията съумя да овладее напрежението с три плътни кордона, сложени бяха и железни огради сред двете групи хора. На място имаше и водно оръдие.

По-рано през днешния ден автошествие от 40 коли мина през Бургас  в поддръжка на обичайното българско семейство и против " Бургас прайд ". Шествието бе проведено от общинския консултант Боян Дяков от НФСБ, Йорданка Лазаринова и Валери Ангелов, заяви БГНЕС.

Участниците в автошествието смятат организирания през днешния ден „ Бургас Прайд ” като провокация, защото 15 май е Международен ден на фамилията. Сутринта пред храм „ Св. Св. Кирил и Методий ” в града бургаското духовенство отслужи молебен " в отбрана и поддръжка на обичайното българско семейство и за отстояване на изконните православни полезности и добродетели ". Служението се води от агатополски свещеник Йеротей.

Звезделина Каравелова от партия „ Възраждане “ споделя пред БНР:  „ Ние нямаме нищо срещу всеки да се обича с който реши, само че това би трябвало да се случва в домашни условия. Никой няма право да развращава младото потомство “

Днес бе вторият опит да се организира " Бургас прайд " под мотото " Любовта е по-силна от омразата ", откакто предходна година се събраха шепа последователи на хората с друга полова ориентировка, най-вече малолетни.

" Да се спре хомофобията в България, с цел да може да имаме и ние права, защото сега нямаме права ", сподели уредникът на " Бургас прайд " и от ЛГБТИ обществото Русе Милев.  „ Днес след моята тирада ще стартират викания. Ще имаме и шествие. Показността, която ние излагаме на показност, тъкмо тя може да докара до смяна, защото ако си мълчим, няма по какъв начин да се случат нещата . " , споделя Милев пред БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР